In termijnen betalen

Je kunt tegenwoordig bij verschillende winkels in termijnen betalen. Hierbij kun je denken aan een wasmachine, een auto, een fiets en een computer. Betalingen kunnen op diverse manieren geschieden. Je kunt dit door middel van kopen op afbetaling doen, maar ook kun je dit met een debit card doen. Dit is in feite de omgekeerde vorm van een koop op afbetaling.

Het zijn allemaal producten of apparaten die je vaak nodig hebt en daarom is het wel zo fijn als je daar gewoon gebruik van kunt maken. Mocht er nu iets zomaar kapot gaan, dan ben je daar niet altijd op bedacht. Daarom is het goed om te weten dat je nu in termijnen kunt betalen want zo kun je toch het nieuwe product kopen wat je nodig hebt en je kunt ook meteen kijken wat daarin jouw mogelijkheden zijn.

Je hebt bijvoorbeeld een wasmachine van 15 jaar en ineens stopt hij er mee, je wilt dat het weer gemaakt wordt maar hij is niet meer te maken. Er zit niets anders op dat een nieuwe te kopen maar je hebt het geld niet, dan ben je blij dat je kunt kiezen om in termijnen te betalen. Je hebt namelijk wel iedere maand 200 euro om te besteden, maar misschien niet ineens 700 euro, daarom kun je nu in een paar maanden alles betalen en zo zorg jij er voor dat je alles toch snel eigen hebt gemaakt en in de tussentijd alles gewoon kunt gebruiken!

Het in termijnen betalen is daarom zo gek nog niet. Laat je als je iets gaat kopen altijd eens informeren over het in termijnen betalen. Ook al heb je het geld nu liggen, je kunt misschien toch wel gaan kiezen voor in termijnen betalen want als het je niets extra gaat kosten, waarom zou je het dan niet gaan doen? Je kunt het geld dat je nu in een keer uit gaat geven misschien wel nodig hebben voor andere dingen en daarom is het goed dat je toch wat achter de hand gaat houden en als je daar op deze manier mee om gaat dan moet dat zeker lukken.

Zorg er daarom voor dat je weet waar je gebruik kunt maken van in termijnen betalen, dan kun je altijd bekijken of dat het bij de aanschaf van een product voor jou zinvol kan zijn. Deze keuze maak je natuurlijk zelf en daarom is het goed dat je weet waar je aan toe bent op financieel gebied, als je dat weet dan kun jij de keuze maken voor in termijnen betalen wanneer dat moet!

Previous post:

Next post: