Koop op afbetaling

Je kunt altijd iets gaan kopen op afbetaling, maar heb je enig idee waar het dan over gaat?

Als je op afbetaling gaat kopen, dan wil dat zeggen dat je het bedrag niet in een keer gaat betalen, je gaat het in termijnen betalen. Dit kan betekenen dat je een auto gaat kopen in termijnen, bijvoorbeeld iedere maand een vast bedrag. Maar je kunt dat ook met een auto doen of met een ander product, bijvoorbeeld een wasmachine.

Er zijn veel winkels die je tegenwoordig deze optie bieden, je kunt namelijk niet altijd even wat extra geld ophoesten als je wat nieuws wilt kopen en daar houden zij graag rekening mee. Daarom zijn er regelingen die het mogelijk maken dat je het product toch mee naar huis kunt nemen, maar dat de betaling pas later gedaan wordt. Dat is voor jou natuurlijk ideaal want zo kun je een apparaat of product toch al gaan gebruiken en er vanaf nu iedere maand voor gaan betalen. Ervaar daarom zelf eens wat een koop op afbetaling nu met je gaat doen, vind jij het fijn dat je nu het kopen op afbetaling hebt gekozen of denk je had ik het maar niet gedaan? Er zijn verschillende mogelijkheden, want de een voelt zich goed bij de koop op afbetaling maar de ander wil er liever niet zoveel van weten omdat hij of zij het geen prettig idee vindt.

Als je gaat kopen op afbetalingen is het belangrijk dat je zelf gaat kijken wat je gevoel hierbij is. Als jij denkt ik kan het doen en ik voel mij er goed bij, dan zou je gewoon een koop op afbetaling kunnen doen, maar zorg er wel voor dat je alle voorwaarden kent. Je moet namelijk niet zomaar een koop op afbetaling gaan doen als je niet weet wat je iedere maand moet betalen en hoelang je dat dan iedere maand moet betalen. Het is namelijk toch weer een vaste last die je er bij gaat krijgen als je een nieuw product gaat kopen op afbetaling.

Neem daarom nu de tijd om te kijken wat die koop op afbetaling voor je gaat opleveren en maak dan de keuze of dat het een verstandige keuze is. Voor de een is de koop op afbetaling goed, de ander kan er maar beter even over nadenken, schulden zijn geen pretje!

Previous post:

Next post: