Nu kopen later betalen?

Je kunt producten in de winkel meteen betalen, maar sinds niet al te lange tijd kun je ook kiezen voor nu kopen later betalen.

Het klinkt natuurlijk wel heel mooi nu kopen later betalen, maar is het ook wel zo degelijk? Je kunt als je gaat kiezen voor nu kopen later betalen meteen een product mee naar huis nemen, je kunt dan later gaan betalen, misschien over een week, een maand, een half jaar, een jaar en soms pas over twee jaar.

Het kan zijn dat ze bij nu kopen later betalen zeggen dat het in termijn betaald moet worden dus dan betaal je iedere maand een vast bedrag, maar het kan ook zijn dat je over een half jaar alles in een keer mag betalen, dan kun je er dus voor gaan sparen. Maar het is niet altijd verstandig om te kiezen voor nu kopen later betalen, je kunt dan nu namelijk wel 10 dingen gaan kopen, maar over een tijdje krijg je de rekeningen en dan had je er niet meer op gerekend, wat doe je dan? Als je geld genoeg hebt is het niet erg en betaal je gewoon, maar als je niet teveel te besteden hebt dan is het wel belangrijk dat je daar eens goed naar gaat kijken hoe je dat nu op gaat lossen.

Sparen beter dan later afbetalen

Zorg daarom dat je pas gaat kiezen voor nu kopen later betalen als het echt niet anders kan. Als je het geld nu echt niet te besteden hebt dan zou je het kunnen doen als je een product echt moet hebben, maar anders is nu kopen later betalen geen goede keuze. Zorg er daarom voor dat je gaat kijken wat nu kopen later betalen met je kan doen en zorg er dan voor dat je geniet van de mogelijkheden. Het is namelijk wel voordeliger als je nu gaat kiezen voor nu kopen later betalen.

Je kunt je salaris gewoon aan de dagelijkse dingen besteden en de rest komt later wel, maar even goed kijken naar jouw mogelijkheden en wanneer jij het geld precies uit kunt geven. Als je dat namelijk weet kun je bekijken of dat nu kopen later betalen de optie is voor jou, zo niet, niet doen en gewoon gaan genieten van de dingen die je nu wel hebt! Er zijn leuke dingen genoeg en sparen is ook een goede keuze om zo aan je producten te komen!

Previous post:

Next post: